Δήμητρα Αγγελάκη

Παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια
Brief info

Δήμητρα Αγγελάκη

Η Δήμητρα Αγγελάκη είναι γεννημένη στα Χανιά και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”, με επίκεντρο την αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές, νευρομυϊκές και αναπτυξιακές παθήσεις.

Είναι κάτοχος Διπλώματος στην Παιδιατρική Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία από το University College London (UCL) του Ηνωμένου Βασιλείου, που στόχευε στην εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική διαχείριση παιδιών όλων των ηλικιών με οξείες και χρόνιες καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, όπως της κυστικής ίνωσης, καθώς και της φροντίδας των νεογνών στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Policlinico Umberto I της Ρώμης, όπου ασχολήθηκε με νευρολογικά περιστατικά παίδων και ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τον Βιοϊατρικό Βελονισμό και το Kinesiotaping, ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τις γνώσεις και τις ικανότητες της σχετικά με την λειτουργική φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων.